perjantai 31. toukokuuta 2013

Kalusteasennukset

Kalusteasentaja sai urakkansa tänään valmiiksi, tässä pari kuvaa eiliseltä. Täytyy viikonlopun aikana käydä ottamassa lisää kuvia.
 Alla keittiön tason kuviointi.
Sää on ollut erittäin suotuisa talon maalausurakalle, alkaa kai olemaan jo puolessavälissä sekin homma. Ajattelin, että ehtii kesälomalla sitten tehdä muutakin kuin maalata, maalata ja maalata. Toki talo pitää mnaalata kahteen kertaan, mutta eiköhän toisen maaluskerran voi jättää ensi kevääseen. 
Huomenna on tarkoitus sutia saunan katto- ja seinäpaneeleihin saunasuojaa, viisaammat ovat näin neuvoneet. Täytyy kiirehtiä asian kanssa että ehtii hoitaa sen ennen lauteiden ja kiukaan asennusta.
Ensi viikolla meille tullaan asentamaan hanat, suihkut, vesiposti ynnä muut. Soittivat talofirmasta ja kyselivät tuliko vakiohanoihin jotain muutoksia, ei ollut mitään muistikuvaa koska tuollaiset asiat on sovittu joskus syksyllä. Pääasia että vettä tulee, mielellään kylmää ja kuumaa sekä siltä väliltä. 

-O

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kalusteita ja vähän salaattia

Tänä aamuna laatoittajat tekivät hommansa lähes valmiiksi ja siivosivat työmaan omista tavaroistaan. Samantien pihaan ajoikin Omega-keittiöiden mies kalusteet kyydissä, itse asentaja saapui myös purkamaan kuormaa.
Raksalla meni koko päivä, oli mukava tehdä itse pihahommia ja askarrella kaikennäköistä kun sisällä tapahtui paljon. Tarkoituksenani oli maalata taloa varjon puolelta illalla, mutta kokosinkin trampoliinia (mitä en koskaan aikonut ostaa) ja siivosin pihaa.
Salaatti oli näköjään päättänyt kasvaa!
Tänään raksalle tuli astianpesukone, induktioliesi, pakastin ja jääkaappi. Kannettiin nuo vielä illalla sisälle jottei varkaat vie mennessään.
 Yllä eteisen kaapistot, noihin tulee liukuovet peilillä. 

 Alkaa tuo keittiö hahmottumaan pikkuhiljaa, liesi tulee tuonne vasemmalle taakse nurkkaan.
 Oli aika hyvänkokoisia nuo keittiön laatikot, hyvästi hankalat kaapit!!!
 Kodinhoitohuone=pyöränhoitohuone.
Tuohon tulee jääkaappi ja pakastin vierekkäin.
Loppuviikosta täytyy hakea grilli terassille...

-O

tiistai 28. toukokuuta 2013

Tulejo heinäkuu!

Taas on raksalla tapahtunut. Laatoittajat ovat pian saaneet hommansa valmiiksi, huomenna meinasivat viimeisiä hommia tehdä. Välitilan tulevat laatoittamaan sitten, kun kalusteet on paikoillaan. Käväsin tänään kattomassa, miltä uudet laatat näyttävät, ja täytyy sanoa, että kyllä tulee hieno!
Tässä muutama O:n ottama kuva eiliseltä.
Tänään olivat lähes valmiita tuolla kylppärissä. Muutamia laattoja olivat joutuneet tilaamaan lisää ja aikoivat asentaa ne sitten samalla ku välitilan laatatki. 

Aloitettiin lauantaina talon maalaus! Oikeastaan koko päivä maalattiin välillä kolmistaan O:n ja mun pikkuveljen kanssa. Oli mukavaa hommaa ja saatiin mun mielestä paljon aikaiseksi. Laitanpa muutamia kuvia lauantailtakin.
Kalustetoimitus pitäis olla huomenna, vähän jännittää, miltä kaikki näyttää. Talon avaimetkin saapuivat tänään :) Enää 5 viikkoa muuttoon!

-J

torstai 23. toukokuuta 2013

Laatoitusta ja kasvimaan tekoa

Tiistaina tehtiin yhdessä kasvimaa takapihalle, rakensin laatikon laudoista johon haettiin sitten multaa melkein 400 litraa. Istutettiin salaattia ja porkkanaa, myös ruohosipulia ja perunaa on tarkoitus vielä laittaa. Saa sitten loppukesästä syödä maailman isoimpia ja mehukkaimpia porkkanoita ynnä muuta.
Laatoittaja aloitti tiistaina urakkansa, keskiviikkoon mennessä pitäisi laatoitukset olla valmiina koska silloin tulee kalusteet. Kalusteiden asentajat tulevat purkamaan kuormankin ja aloittavat sitten samantien asennuksen, asiakkaalle jää vain pölyjen pyyhintä ja roskien poisvienti. :) Alla pari kuvaa mitkä otin tänään. 
 Siinä eteisen laatat, oikealle seinustalle tulee peiliovikaappi.
 Kodinhoitohuoneen vesieristystä... ja alla perussettiä.
Talon avainten olisi pitänyt tulla meille jo ajat sitten, eipä ole kuulunut. Toivottavasti eivät ole hukkuneet kuljetuksen aikana. Ilmatiiveysmittauksen raporttia myös odottelen, onpa näyttää se jos joku viranomainen tulee joskus pyytämään. Tai jos mielenvikaannuksissani laitan talon joskus myyntiin niin saa uusi omistaja ihmetellä hyviä tuloksia.
Enää 6 viikkoa muuttoon, kohta saa alkaa suunnittelemaan pakkaamista. Nykyinen kämppä on jo irtisanottu, jes!

-O

lauantai 18. toukokuuta 2013

7 viikkoa muuttoon

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla pitäisi päästä muuttamaan, raksa on vielä ihan keskeneräinen. Laatat tulivat viime viikolla ja kävin kantamassa ne sisään, mutta sen jälkeen ei olekaan tapahtunut mitään edistystä. Reklamaatiot kahdesta ovesta ovat menneet eteenpäin niinkuin kuuluu. Saunan sähköasennuksissakin on korjattavaa, mutta niistä en ole vieläkään saanut mitään vastausta. Joutuvat nimittäin purkamaan seinä- ja kattopaneelit ja repimään alumiinipaperit irti että pystyvät korjaamaan työnsä jäljet... Pääasia että kaikki on valmista viikolla 27, mulle ihan sama tekevätkö työt loppuun vaikka viimeisenä yönä.

-O

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kalustekuvat ja ensimmäiset liekit

Blogin päivittäminen on ollut jäissä teknisistä syistä, oma tietokone ei enää suostu lataamaan tänne kuvia. Saatiin tämän kuun alussa lopulliset kalustekuvat sähköpostiin, ohessa niistä kuvasarja. 
 
Keittiön lattia ei tule olemaan tuollainen kuin kuvissa, tuo on joku ohjelman antama oletuslattia. Kodinkoneet ovat kuvista poiketen rosterin värisiä. Laatikoiden vetimet ovat todellisuudessa pidemmät kuin kuvissa, kumma ettei niitä ole voinut piirtää kuviin. Alla kodinhoitohuoneen, eteisen ja makuuhuoneiden kaapistot. Makkareihin tulee siis kaikkiin samanlainen kaappi, jossa toisella puolella on verhotanko.


Tärkein huone alla:
Tällä viikolla sai laittaa ensimmäiset tulet takkaan, lämmittäminen aloitettiin todella pienillä tulilla joka päivä puumäärää lisäten. Tänäkin aamuna kävin pitämässä tulta ja siinä sivussa rakentelin telineitä maalausurakkaa varten=(tervetuloa talkoisiin). Nuohooja tuli tarjoamaan nuohouspalveluitaan maanantaina, ei ollut ihan vielä ajankohtaista kun ensimmäiset tulet oli uunissa. :)
 
Eilen taloon asennettiin rännit, tikkaat, lumiesteet ja syöksytorvet. Ne kävi asentamassa Vesivek.
Tämäkään kone ei lataa kuvia enempää, jospa sitten ensi kerralla.

-O